den 14 oktober 2019

Mickes H3 teori.

Varför finns det så många H3 rubriker som huvudrubrik? Det en fråga jag har ställt mig länge, och efter att ha berättat om min teori på våra (Befound) föreläsningar och kurser tror jag att den inte ligger långt från sanningen. Reaktionerna har varit dumma leenden eller tydliga nickar.

Mickes H3 teori, hur lyder den?

När man bygger en hemsida är en av de viktigaste delarna den fil som kallas css. Denna innehåller en väldig massa regler om typsnitt och andra utseendesaker, och sedan länge har man gjort rubrikerna i olika storlekar där H1 alltid varit störst. Eftersom kunskapen är liten ute bland byråerna i SEO reglerna har de dragit till ordentligt på H1 och gjort H2 mindre och sedan i fallande skala med H3, H4 etc.

Detta innebär att den som lägger in texten på sidorna inte kan lägga in en normal rubrik med H1, den blir på flera rader och det ser ju inte roligt ut. Nej det blir snyggast med en H3, voila nu vet du varför det finns så många sidor med H3 och H2 som huvudrubrik.

Varför kan man inte ha en H2 som huvudrubrik?

Kan man sin SEO så vet man att Google rankar H1 mest, ja nästan bara den. Alltså blir resultatet att alla andra sidor hamnar högre om du missar din H1:a. Så om du på mötet inte har diskuterat storleken på H1:an är risken stor att du missar din SEO.

Här kan du gå kurs i sökmotoroptimering ››

 

Varför inte slå oss en signal om du känner att du hjälp med din Internetstrategi.

Maila mig på micke@mikaelsiebenrock.se
eller ring mig på: 040 - 631 26 07
Skomakargatan 7 i Malmö.

Mickes H1 teori om största rubriken

  |  Mikael Siebenrock  |  Skomakaregatan 7  |  211 34 Malmö  |  Tel: 040 - 631 26 07  |

  |  
Copyright 2010 Mikael Siebenrock