den 14 oktober 2019

Hur påverkar personlig sök?

Läs mer om våra tankar kring webben på vår nya blogg.
Gå till bloggen nejnej.se ››

Behöver du hjälp med
Sökords
optimering?

Maila mig på micke@mikaelsiebenrock.se
eller ring mig på: 040 - 631 26 07
Skomakargatan 7 i Malmö.

Personlig sök, detta är något som Google lanserade i december 2009, men har jobbat med under en längre tid. Men då har det varit ett krav att man skall ha ett konto på Google och vara inloggad. Vad som hände dec 2009 var att man inte längre behövde vara inloggad. Läs längre ner om våra tankar kring personlig sök.
Vad dom gör nu är att de lagrar din sökstatistik i 180 dagar. Sökmotorn visar ditt sökresultat med statistiken som grund till vilka som favoriseras, alltså utifrån ditt beteende under dessa 180 dagar.
Är det då någon skillnad nu och då.
Nej, det tycker inte vi. Eftersom första gången du söker på ett nytt område så är det de gamla reglerna som gäller. Då är det ju t o m så att om du inte är med då har du inte en chans att komma upp i framtiden. Eftersom de första sökningarna bara befäster sin position.
Kan man stänga av det och gäller det alla?
- Ja du kan ta bort detta ”rensa ut tidigare historik” Då startar du om på ny kula, alltså din personliga sök är borta.
- Nej, det gäller inte på dem som stängt av cookies.

Black Hat SEO…

… försök att förbättra ranking på ett sätt som inte är godkänt av sökmotorer, eller inbegriper bedrägeri. En svart hatt teknik använder text som är dold, antingen som text färgad som bakgrunden, i en osynlig div, eller placerad utanför skärmen. En annan metod ger olika sidor beroende på om sidan begärs av en mänsklig besökare eller en sökmotor, en teknik som kallas cloaking.

White hat SEO…

… handlar om att säkerställa att innehållet en sökmotor indexerar och därefter rangordnar, är samma innehåll en användare kommer att se. Vit hatt råd generellt sammanfattas som att skapa innehåll för användare, inte för sökmotorer, och då gör det innehållet lättillgängligt för spindlar, snarare än att försöka lura algoritmen från sitt syfte. White hat liknar på många sätt webbutveckling som främjar tillgänglighet, Även om de två är inte identiska.
 

  |  Mikael Siebenrock  |  Skomakaregatan 7  |  211 34 Malmö  |  Tel: 040 - 631 26 07  |

  |  
Copyright 2010 Mikael Siebenrock